Anna-Mari Kähärä Orchestra

Anna-Mari Kähärä Orchestra:

Anna-Mari Kähärä
Marzi Nyman
Zarkus Poussa
Jarmo Saari

 

Yhtyeen uusi levy Anorther Song julkaistiin 22. huhtikuuta 2015.

 

 

Anna-Mari Kähärä Orchestra: Anorther Song

Music: Anna-Mari Kähärä.
Poems: Ally Jacoby, James Fenton, Edward Thomas, John Masefield, Charles Causley, Mary Elisabeth Frye.

Anna-Mari Kähärä Orchestra: Anna-Mari Kähärä, Marzi Nyman, Jarmo Saari, Zarkus Poussa.

Texicalli Records Oy 22.4.2015

Lue Helsingin Sanomien arvio levystä

Kuuntele:

Osta levy: Texicalli Store

Kuuntele: Spotify
Yhteys: Sublime Music Agency

Yhtyeestä tarkemmin:

Vuosituhannen taitteessa perustettu Anna-Mari Kähärän Orkesteri on todellinen all-stars-yhtye. Se koostuu neljästä oman alansa huippumuusikosta, joiden keskinäisen synergian ytimessä on hullunrohkea ja ennakkoluuloton improvisointi. Orkesteri tunnetaankin arvaamattomista ja virtuoottisista esiintymisistään, jotka ovat saavuttaneet jo kulttimaineen.

Yhtyeen ohjelmisto koostuu englanninkielisiin runoihin tehdyistä Kähärän sävellyksistä, jotka ovat uskalias ja intohimolla luotu sekoitus jazzia, folkia ja poppia. Yhtyeen debyyttilevy “Anna-Mari Kähärän Orkesteri” (Emi Finland) julkaistiin vuonna 2004.

”Pojat on niin törrrkeen hyvii soittajii ja laulajii että järrrki lähtee päästä, kerrrrtakaikkjijjaaan!!!” – Anna-Mari

”Parasta AMKO:ssa on yhteinen rakkaus soittoon, lauluun ja välikaronkkaan.” – Zarkus

“AMKO:ssa on parasta ehdottomasti ystävyys välillämme. Soittaessamme yhdessä ollaan välistä niin syvässä yhteydessä, ettei sen vastapainoksi voi muuta kuin lyödä peräilmahuumoriksi.” – Marzi

“AMKO on neljän ilmeikkään, vuorovaikutteisen ja syntymähullun muusikon kohtaamispaikka, jonka keskiössä ovat väkevät runot sekä Anna-Marin koskettavat ja inspiroivat sävellykset.” – Jarmo

Anna-Mari Kähärä on luonut mittavan uran säveltäjänä, sovittajana, tuottajana ja laulajana. Hän on tehnyt sävellyksiä satoihin runoihin, joita ovat tulkinneet lukuisat lauluyhtyeet, kuorot, sinfoniaorkesterit ja solistit. Kähärä tunnetaan oman orkesterinsa lisäksi myös useista muista kokoonpanoista (mm. How Many Sisters, Zetaboo, Pekka Kuusisto & The Luomu Players). Vuonna 2002 hänet palkittiin sekä Taiteen Suomi-palkinnolla että ensimmäisenä naispuolisena artistina Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinnolla.

Multi-instrumentalisti Zarkus Poussa tunnetaan parhaiten perkussionistina. Oman Zarkus Orchestra -kokoonpanonsa lisäksi hän on esiintynyt mm. Ismo Alangon, Tuomon, Tuomari Nurmion, Pekka Kuusiston ja Michael Monroen kanssa. Hän on myös tehnyt lukuisia TV- ja teatteritöitä.

Marzi Nyman on eräs maamme arvostetuimmista kitaristeista, joka on työskennellyt kitaristina, laulajana, sovittajana ja säveltäjänä harvinaisen laaja-alaisesti taiteenlajista tai musiikkigenrestä riippumatta. Nyman onkin esiintynyt lukemattomien eri kokoonpanojen kanssa (mm. Nylon Beat, Leningrad Cowboys, Husband, Hemma Beast, UMO Jazz Orchestra, Tapiola Sinfonietta, Iiro Rantala New Trio). Hänen debyyttialbuminsa “Marzi” voitti Teosto-palkinnon vuonna 2006.

Jarmo Saari on tunnettu visuaalisesta sävellystyylistään sekä kitaralla, ihmisäänellä ja erilaisilla oudoilla instrumenteilla luoduista monikerroksisista kollaaseista. Oman sooloprojektinsa sekä yhtyeidensä lisäksi hän on tehnyt yhteistyötä mm. Jukka Perkon, Tero Saarisen, Trilok Gurtun, Esko Salmisen, Mika Kaurismäen ja Tuomari Nurmion kanssa. Tähänastinen ura käsittää 200 levytystä ja esiintymisiä 30 maassa.